Yerelleştirme Hizmeti

Web sitesi çevirilerinde kullanılan dilin hedef pazarınıza uygun bir dil olması gerektiği göz önüne alındığında çeviride farklı bir yöntem kullanımı devreye giriyor, ki bu da lokalizasyon yani yerelleştirme yöntemi. Yani metnin hedef dile ve kültüre tam bir hakimiyetle dilin doğallığına ve kültürüne uygun olarak aktarılması işlemidir. Dolayısıyla kaynak dilin akışına ve bütünlüğüne zarar vermeden, aynı inandırıcılıkla hedef dile aktarılması noktasında hedef dilin kültür yapısına uygunluk çok önem arz etmektedir. Yerelleştirme, bir ifadenin her dilde ve ülkede farklı kalıplarla aynı düşünceleri oluşturmayı amaçlar. Çeviri işlemi kaynak metne sıkı bir şekilde bağlı olup çevirmene çok fazla bir esneklik payı bırakmayan bir işlemken, lokalizasyonun amacı, hedef dili okuyucusunda aynı hisleri uyandırmak olduğundan çevirmen daha çok esneklik hakkına sahiptir.

Çok fazla terim içerikli olan metinlerde (örneğin iş makineleri, otomotiv, havacılık vb.) kaynak metne sıkı sıkıya bağlı olacak bir çevirinin yapılması ve yerelleştirmeye girişilmemesi yeterli olacaktır.

Websitesi Çevirisi ve Yerelleştirme

Teknolojik ve bilişim alanlarında günden güne gelişen modern dünyada internetin önemi ve aynı zamanda profesyonel çevirinin önemi de aynı ölçüde artmaktadır. Özellikle ticaret alanında firmaların büyük bir çoğunluğu müşterilerine ulaşmak için internet ortamından yararlanmaktadır. Kendileriyle müşterileri arasındaki köprüyü de websiteleri aracılığıyla sağlamaktadırlar. Bu nedenle müşterilerin firmalar hakkında ilk izlenimlerinin oluşmasını sağlayan websitelerinin içeriği çok önemlidir. Ayrıca uluslararası alanda faaliyet gösterecek firmalar için de bu sitelerin çevirilerinin doğru ve müşteri odaklı yapılması gerekmektedir.

Tercüme yapılması gereken dosyalarınız mı var?

DOSYA YÜKLE

Profesyonel bir platform olan web sitelerinin çevirilerinin de profesyonel çevirmenler tarafından yapılması gerektiği gerçeğiyle www.çevirimvar.com adresinden anında fiyat teklifi alıp yerelleştirme hizmeti ve websitesi çevirisi için profesyonel çeviri hizmeti alabilirsiniz.

Websitesi İçerik Çevirisi Nasıl Olmalıdır?

Potansiyel müşterilerinize hitap etme aracınız olan websitelerinde sitenizi ziyaret edecek kişiler nezdinde iyi bir imaj oluşturmanız için sitenin tasarımı ve sitedeki içeriklerdeki dil kullanımı çok önemli iki etkendir. Öncelikle şık bir tasarımla müşterilerinizin gözüne hitap etmenizin faydası olacaktır. Ancak tabii ki bu tek başına yeterli olmayacaktır; içeriklerin de bir o kadar sağlam olması ve kaliteli bir dille yazılması gerekmektedir. Özellikle teknik terim ve terminoloji kullanımı, müşteri tarafından anlaşılır olma esasına dayanmalıdır.

Hal böyle olunca, bu websitelerinin çevirileri için profesyonel çeviri hizmeti alımı oldukça önem teşkil etmektedir. Özellikle sitenize girecek ziyaretçilerin ilk inceleyecekleri kısımlardan biri olan ‘hakkımızda’ ve ‘hizmetlerimiz’ bölümlerinin eksiksiz ve kusursuz çevrilmesi için tercüme bürosuyla ciddi bir şekilde görüşülmesi, kaliteli çeviri için terimlerin iyi değerlendirilerek SEO uyumlu çeviri talebinde bulunulmalıdır.

Anında Fiyat Alın
Saniyeler içerisinde tercüme fiyatı alın
Yeminli Çevirmenler
Tercümeleriniz yeminli tercüman ekibimize emanet
7/24 Tercüme Takibi
Çeviri Takip Sistemi ile tercümeniz ne durumda kontrol edin
Üye Olmadan Hizmet
Üye olmanıza gerek olmaksızın tercüme yaptırın

Tercüme Kalite Garantisi

  • Yeminli Tercüman Kadrosu
  • Anında Tercüme Fiyatı
  • Noter Onaylı Tercüme ve Yeminli Çeviri

Sorunuz mu var? Canlı destek üzerinden bize şimdi yazın!

ANINDA FİYAT HESAPLA

Canlı Destek