Yeminli tercüme, resmî kurumlara teslim edilecek yabancı dildeki belgelerin güvenilir bir şekilde çevrilmesidir. Bu tercümeyi yapabilecek yetkinlikleri noterlerce kanıtlanmış tercümanlara yeminli tercüman denir. İçinde bulunduğumuz globalleşen dünyada yeminli tercümeden kaçmak imkansızdır. Yeminli tercüme fiyatları çeşitli faktörlere bağlıdır.

Yeminli Tercüme Nedir?

Konsolosluk, mahkeme, devlet daireleri gibi resmî kurumlara teslim edilecek belgelerin doğruluğundan emin olmak çok önemlidir. Bu doğruluktan emin olmak için yabancı dildeki belgelerin doğruluğundan da emin olmak gerekir ve herhangi bir tercümana yaptırılamaz. Dil ve tercüme konusundaki bilgileri Türkiye Cumhuriyeti tarafından onaylanmış tercümanlara yeminli tercüman adı verilir.

Elbette ki yeminli tercüme hizmeti için belirli bir ücret ödemek gerekir. Bu ücret normal tercüme fiyatlarından bir miktar daha yüksek olabilir, çünkü yeminli tercüman olmak için noter önünde yemin etmek ve en az lisans diplomasına sahip olmak gerekir. Yeminli tercümana ödenecek tercüme parasına ek olarak bir de noter tarafından onaylanması için notere de para ödemek gerekmektedir.

Yeminli Tercüme Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Yeminli tercüme fiyatları değişiklik göstermektedir, standart bir fiyat yoktur. Belgeden belgeye değişebileceği gibi tercümandan tercümana, hatta şehirden şehre de değişiklik gösterebilir yeminli tercüme fiyatları. Yeminli tercüme fiyatlarının bağlı olduğu bazı faktörler aşağıdaki gibi sıralanabilir.

Belgenin uzunluğu

Aynı normal tercümede olduğu gibi tercüme edilecek belgenin uzunluğu ya da karakter sayısı arttıkça yeminli tercümenin fiyatı da artmaktadır.

Belgedeki metnin içeriği

Sadece belgenin uzunluğu değil belgenin türü ve içeriği de fiyatı etkiler. Çevirinin zorlaşması ve üzerine harcanacak çabanın artmasıyla yeminli tercüme fiyatı da artar. Örneğin belgenin içerdiği hukuki terimler, belgenin yaygınlığı gibi faktörler çeviri fiyatının belirlenmesinde rol oynar.

Yeminli tercümanın yetkinliği

Yeminli tercümanlıkta, aynı normal tercümanlıktaki gibi, bireyin kendisini geliştirmiş olması büyük önem taşır. Farklı yeminli tercümanlar tecrübelerine ve eğitim seviyelerine göre farklı fiyatlar verebilirler.

Tercüme yapılması gereken dosyalarınız mı var?

DOSYA YÜKLE

Çevrilen dilin yaygınlığı

Tercümenin yapıldığı dile göre verilen fiyat değişmektedir. Örneğin Japonca çeviri yapan bir yeminli tercümanın İngilizce çeviri yapan bir yeminli tercümandan daha yüksek fiyat isteyeceğini ön görebiliriz.

Yeminli tercüme yaptırılırken yeminli tercümana ödenecek ücretin yanında notere de tasdik ücreti ödemek gerekmektedir.

Yeminli Tercüme Fiyat Listesi

Fiyat listesi belge türlerine göre belirlenir. Tercüme ofislerine göre değişiklik gösterilmesi mümkündür. Her tercüme bürosu için standart olan bir fiyat listesi bulmak imkansızdır, ama Çevirimvar online tercüme bürosunun internet sitesini kullanarak hızlıca optimum fiyat almak mümkün. Yeminli tercümenin yapılması gereken belgeyi yükleyerek en uygun fiyatı alabilir ardından hızlıca çeviri yeminli tercümanlar tarafından gerçekleştirilir.

Yeminli Tercüme Fiyatları Ankara

Ankara, Türkiye’nin başkenti olarak çoğu resmî kurumların ve bakanlıkların bulunduğu şehirdir. Ankara’da bürokrasi büyük önem taşır ve bürokrasinin getirisi olarak yeminli tercüme önemli bir yer taşır. Yeminli tercüme fiyatları için Ankara’daki güvenilir tercüme firmalarına başvurulabilir. Çevirimvar bu hızlı ve güvenilir tercüme bürolarından biridir.

Yeminli Tercüme Fiyatları İstanbul

İstanbul Türkiye içinde ekonominin en güçlü olduğu şehir olarak ve yüksek nüfusuyla tercümenin en çok ihtiyaç duyulduğu şehirlerdendir. Ayrıca yüksek sayıdaki yabancı nüfusu ve konsolosluklar tercüme ihtiyacını arttırır. Farklı bürokratik ve ekonomik nedenlerle yeminli tercüme gerekebilir. İstanbul’daki yeminli tercüme fiyatları İstanbul içerisindeki tercüme bürolarında belirlenir.

Yeminli tercüme fiyatları dile, şehre, belge türüne göre değişmekte olduğu için kesin bir fiyat aralığı belirlenememektedir. Ancak noter tasdik ücreti Türkiye’nin her yerindeki noterler için aynıdır. Belli bir tercüme bürosuna söz vermeden önce çeşitli bürolarla araştırma yapmak faydalı olabilir. En uygun fiyatları öğrenmek için Çevirimvar online çeviri bürosuna bir göz atmak faydalı olacaktır.

Anında Fiyat Alın
Saniyeler içerisinde tercüme fiyatı alın
Yeminli Çevirmenler
Tercümeleriniz yeminli tercüman ekibimize emanet
7/24 Tercüme Takibi
Çeviri Takip Sistemi ile tercümeniz ne durumda kontrol edin
Üye Olmadan Hizmet
Üye olmanıza gerek olmaksızın tercüme yaptırın

Tercüme Kalite Garantisi

  • Yeminli Tercüman Kadrosu
  • Anında Tercüme Fiyatı
  • Noter Onaylı Tercüme ve Yeminli Çeviri

Sorunuz mu var? Canlı destek üzerinden bize şimdi yazın!

ANINDA FİYAT HESAPLA

Canlı Destek