Vekaletname verme süreci nasıl işlemektedir?

Almanya’da ikamet eden Alman vatandaşlarının Türkiye’de devam etmekte olan dava süreçleri, gayrimenkul işleri gibi resmi işler için bir avukata vekalet vermesi gerekmektedir. Vekaletname verilmesi gereken durumlarda, konu ile ilgili bilgisi yüksek konu ile ilgili kişilere, direkt ilgilenmenizin mümkün olmadığı durumlarda vekaletname vermeniz gerekebilir. Bu vekalet sayesinde Türkiye’deki hukuki süreçlerinde kendilerine destek olması konusunda bir temsilciye sahip olacaklardır. Bununla birlikte Türkiye’de ilerleyen süreçler sorunsuz bir şekilde işleyecektir. Alacağınız destek ile birlikte vekaletnamenizi çıkartarak ile kısa süre içinde tüm resmi işlemlerinizi halledebilirsiniz. Yurtdışından vekalet verme süreçlerinde vatandaşların dikkat etmesi gereken birkaç nokta vardır.

Alman vatandaşı nasıl vekalet verir?

Alman vatandaşlarının Türkiye’de kullanılmak üzere bir vekaletname vermek için iki farklı seçeneği mevcuttur. Vatandaşlar ilk seçenek olarak Almanya’da çalışmalarını sürdüren bir avukat ile görüşüp bu avukata vekaletname düzenletebilir. Bir diğer seçenek ise Türkiye’de çalışan bir avukat ile görüştükten sonra notere Almanca dilinde bir vekaletname düzenletebilmektedir. Bu vekaletnamenin Türkiye’de geçerli bir belge olarak kabul görmesi için apostil işleminin yaptırılması gerekmektedir. Apostil işlemi yapılırken kişinin bu işlemi, vekaletnamenin Türkiye’de kullanılacağın belirterek yaptırması önemlidir. Almanya’da vatandaşların vekaletname vermesi için yapılan apostil işlemi, Türkiye’de kaymakamlarca yapılan apostil işleminden farklı işlemektedir. Türkiye’de vatandaşlar noter onayı verilmiş dosyalarını bireysel olarak ya da bir tercüme bürosunun desteği ile kaymakamlık tarafından apostil işlemini yaptırabilirken, Almanya’da bu işlem farklı işlemektedir. Almanya’da noterin düzenlemiş olduğu belgenin apostil işleminin yapılması için mahkemeye başvurulur. Mahkeme, belgeyi onaylayarak apostil işlemini gerçekleştirir ve kişiye kargo yolu ile iletir. Tüm bu işlemler tamamlandıktan ve vekaletname son olarak kişiye ulaştıktan sonra, bu vekaletnamenin Türkiye’de kullanılmak üzere iletilmesi için kişinin Almanya’da bulunan Türk konsolosluğu ile randevu alarak vekaletnameyi oraya ibraz etmesi gerekmektedir. Burada önemli olan husus, vekaletnamenin kendisinin, kişinin kimlik kartı ya da pasaportunun, bu süreçte birlikte çalıştığı Türkiye’deki ya da Almanya’daki avukatın bilgilerinin tercümesinin yapılması ve o şekilde ibraz edilmesi gerekmektedir.

Yurtdışından Türkiye’deki avukata vekalet nasıl hazırlanır?

Vekaletname hazırlanırken en önemli husus vekaletnamenin dilinin ikamet ettiğiniz ülkede kullanılan dilde hazırlanmış olmasıdır. Yukarıda da belirtildiği gibi, Almanya’dan Türkiye’deki bir süreç için verilen vekaletname ilk olarak Almanca dilinde hazırlanmalıdır. Bu vekaletname daha sonrasında Türk konsolosluğuna ibraz edileceği sırada yeminli tercüman tarafından tercümesinin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Hazırlanan vekaletnamenin usule uygun hazırlanmalı, noterin imza ve kaşesinin her sayfada bulunması gerekmektedir. Vekaletname hazırlandıktan sonra, ilgili kişinin kimlik kartı ve pasaportunun fotokopilerinin dosyaya eklenmesi önem taşımaktadır. Vekaletnamenizin uygun fiyatlar ile tercümesi için güvenilir ve sorunsuz bir süreç geçirebilmek adına Çevirimvar Tercüme Bürosu’na dünya üzerinde nerede olursanız olun yalnızca internet bağlantısı ile ulaşabilir, dosyanızın tercümesini uzman kadromuz ile hızlıca yaptırabilirsiniz.

Tercüme yapılması gereken dosyalarınız mı var?

DOSYA YÜKLE

Hangi durumlarda yurtdışından vekaletname hazırlanması gerekebilir?

Yurtdışında yaşayan vatandaşların Türkiye’de bir temsilciye vekaletname vermesini gerektiren birçok unsur olabilmektedir. Bunlar süregelen davalar gibi hukuki süreçlerin yanı sıra, gayrimenkul, alım satım gibi süreçler içerisinde de vekaletname verilmesi gereken durumlar ortaya çıkabilmektedir. Türkiye’de çalışmalarına devam eden şirketler için hisse devri veya yeni bir şirket kuruluşu, taşınmaz alım satım, araç alım satım işlemleri, bankacılık işlemleri, kredi ve ipotek işlemleri, boşanma işlemleri gibi hukuki süreçler içerisinde vatandaşlar Türkiye’deki bir avukata vekaletname vererek süreci kendi adlarına başkaları tarafından yönlendirebilmektedir. Bu vekaletnamelerin hazırlanması için gerekli evrakların tercümesi ve vekaletnamenin tercümesinin gerektiği durumlarda Çevirimvar olarak hem tercüme hem de noter onayı ve apostil işlemleri konusunda destek olabilmekteyiz.

Vekaletname verme sürecinde ne konularda tercümeye ihtiyaç duyulmaktadır?

Vekaletname verme sürecinde tercümesine ihtiyaç duyulan birkaç dosya bulunmaktadır. Bunlar hazırlanan vekaletname, vekaletname hazırlayan kişinin kimlik kartı ya da pasaportunun tercümesidir. Bu belgeler, tercümesi yapılarak Türk konsolosluğuna ibraz edilmelidir. Bu belgelerin tercümesi için bir tercüme bürosundan destek alınabilmektedir ya da Türk konsolosluğunda bulunan bir yeminli tercüman tarafından tercümesi yapılabilmektedir. Çevirimvar olarak vekaletname vermek için gerekli belgelerinizin tercümesi konusunda uzman tercümanlarımız ile birlikte her zaman destek olabilmekteyiz. Dosyalarınızın tercümesini gerçekleştirdikten sonra sizlere teslim ediyor, sonrasında yurtdışındaki işlemlerde belgelerinizi sorunsuz bir şekilde işleme alabilmektesiniz.

Anında Fiyat Alın
Saniyeler içerisinde tercüme fiyatı alın
Yeminli Çevirmenler
Tercümeleriniz yeminli tercüman ekibimize emanet
7/24 Tercüme Takibi
Çeviri Takip Sistemi ile tercümeniz ne durumda kontrol edin
Üye Olmadan Hizmet
Üye olmanıza gerek olmaksızın tercüme yaptırın

Tercüme Kalite Garantisi

  • Yeminli Tercüman Kadrosu
  • Anında Tercüme Fiyatı
  • Noter Onaylı Tercüme ve Yeminli Çeviri

Sorunuz mu var? Canlı destek üzerinden bize şimdi yazın!

ANINDA FİYAT HESAPLA

Canlı Destek