Üniversitelerin mütercim tercümanlık bölümlerinden mezun olan kişiler için kariyer fırsatları diğer bölümlerden mezun olanlara nazaran çok daha fazla alternatif barındırır. Mütercim tercümanlık bölümünden mezun kişilerin çalışabilecekleri sektörler yadsınamayacak kadar çeşitli.

Mütercim Tercümanlık bölümü mezunları için iş olanakları nedir? Mezun olur olmaz iş bulabilir miyim? Ne tür sektörlerde daha çok iş fırsatı var?

Tercüme yapılması gereken dosyalarınız mı var?

DOSYA YÜKLE

Kendi İşinin Patronu Olmak

Aslında tüm bu sorulara yanıt vermek gerektiğinde karşılaşılan tablo oldukça olumlu. Mütercim tercümanlar her sektörde iş bulabileceği gibi, kendi işinin başına geçip tercüme bürosu kurabilir veya serbest konferans tercümanı olarak iş hayatında yer alabilirler.

Akademik Kariyer

Mezun olduktan sonra akademik kariyer yolunu seçip, üniversitede öğretim görevlisi olarak iş hayatına devam etmek isteyen mezunlara yönelik birçok seçenek mevcut. Birçok özel ve devlet üniversitesi mütercim tercümanlık bölümlerinde yüksek lisans başvurusu yaparak bu yolda ilk adımı atabilirsiniz. Hacettepe Üniversitesi , Boğaziçi Üniversitesi, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi bunlardan bazıları. Bilkent Üniversitesi’nde ayrıca Konferans Tercümanlığına yönelik tezsiz yüksek lisans programı da cazip alternatifler arasında.

Avrupa Birliği Projeleri

Mezun olur olmaz iş hayatına doğrudan atılmak isteyen mezunlar içinse alternatifler oldukça fazla. Avrupa Birliği’ne katılım süreciyle ülkemizde her yıl Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen birçok Avrupa Birliği Projesi yürütülmekte. Bu projelerdeki çevirmen ilanları için Merkezi Finans İhale Birimi’nin sayfasını takip edebilirsiniz.

Yerli ve Yabancı Tercüme Büroları

Ülkemizde bulunan tercüme büroları her zaman için yazılı ve sözlü çeviri yapabilecek çevirmenlere ihtiyaç duymaktadır. Tam zamanlı olarak ofis ortamında yada evden serbest çevirmen olarak tercüme bürolarıyla çalışabilirsiniz. Serbest çevirmen olarak tercüme bürolarıyla çalıştığınız takdirde Türkiye’nin dört bir yanında bulunan hatta tüm dünyada aktif bir şekilde faaliyet gösteren tercüme bürolarıyla çalışma imkanı bulabileceğinizi unutmayın.

Uluslararası Şirketler ve Kuruluşlar

İster İnşaat sektöründe, ister farmasötik sektöründe olsun artık Türkiye’de temsilcilikleri bulunan birçok uluslararası şirketin tercüman pozisyonu bulunmakta. Özel sektörün yanı sıra Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa Konseyi gibi birçok kuruluşun Türkiye temsilcilikleri mütercim tercümanlar için kariyer fırsatı sunmakta.

Sağlık Sektörü ve Hastaneler

Sağlık turizminin ülkemizde her yıl katlanarak artmasıyla birlikte artık birçok özel ve devlet hastanesinde tedavi sürecinde yabancı uyruklu hastalara eşlik edecek tercümanlara rastlıyoruz. Hatta birçok özel hastanenin farklı dillerde hizmet veren tercümanlık departmanları bile mevcut.

Mütercim tercümanlar için alternatifler elbetteki bunlarla sınırlı değil. Mezunlar elçiliklerde, medya kuruluşlarında, kamu kurum ve kuruluşlarında ve daha pek çok yerde iş imkanı bulabilmekte.

Anında Fiyat Alın
Saniyeler içerisinde tercüme fiyatı alın
Yeminli Çevirmenler
Tercümeleriniz yeminli tercüman ekibimize emanet
7/24 Tercüme Takibi
Çeviri Takip Sistemi ile tercümeniz ne durumda kontrol edin
Üye Olmadan Hizmet
Üye olmanıza gerek olmaksızın tercüme yaptırın

Tercüme Kalite Garantisi

  • Yeminli Tercüman Kadrosu
  • Anında Tercüme Fiyatı
  • Noter Onaylı Tercüme ve Yeminli Çeviri

Sorunuz mu var? Canlı destek üzerinden bize şimdi yazın!

ANINDA FİYAT HESAPLA

Canlı Destek