İş yerlerinde tercümesi yapılması gereken dökümanlar olduğu zaman maalesef çeviri süreci doğru yönetilemediği için bu süreç oldukça uzun ve meşakkatli geçmektedir.

İlk olarak metin elinizde kime yaptıracağınıza karar vermeniz gerekir. Bunun için en kolay ve hızlı yol Google‘da arama yapmak gibi görünse de Google arama motorunun size sunacağı bağlantılarda güvenilirlik ve kalite her zaman aklınızda soru işareti olarak kalacaktır.

Peki diyelim içiniz rahat etmeyecek, bu seferde etrafınızda daha önce çeviri yaptıran iş arkadaşlarınız var mı, şirket bünyesinde farklı bir departmanda çeviri ihtiyacı olmuş mu veya çeviri kime, hangi tercüme bürosuna yaptırılmış bunu araştırmaya koyulacaksınız. Zamanın bu kadar kıymetli olduğu günümüzde karşınızda sizi uzun soluklu bir telefon trafiği bekliyor.

Uzun bir uğraştan sonra çeviriyi yaptıracağınız tercüme bürosunda karar kıldınız. Diğer departmandan veya arkadaşınızdan büronun telefon numarasını aldınız. Bu sefer fiyat konusu konuşulacak. Karşı taraf diyecek doğru bir fiyat verebilmek için metni görmek gerek. Bu sefer metni e-posta yoluyla göndermeniz gerekecek. Telefonda e-posta adresinin doğru bir şekilde alınabilmesi bile başlı başına zaman kaybı.

Tüm bu aşamaları da atlattınız diyelim, bu sefer belki de kurumunuzda sizi bir onay süreci bekliyor. Fiyat ve teslimat bilgisini paylaşmanız gereken bir direktörünüz var. Bilgilendirmeyi de en hızlı şekilde yaptıktan ve onayı aldıktan sonra çeviriyi başlatıyorsunuz.

Evet okurken bile size yorucu gelen bu süreci çeviri yönetimiyle sadece 5 dakikada tamamlamakla kalmayacak, aynı zamanda ileriye yönelik çeviri projelerinize kurumsal bir yön vererek çeviri kalitesini de olumlu yönde etkilemiş olacaksınız.

Çeviri yönetimi nedir?

Çeviri yönetimi dediğimiz kavram şirket bünyesinde çeviri ihtiyacıyla karşılaşıldığı zaman bu ihtiyaca yönelik araştırma yapmak yerine, şirketinizin duruşunu ve ne istediğini bilen tercüme bürosuyla önceden oluşturulmuş bir bağlantı sayesinde yukarıda bahsedilen aşamaları görüşmeden çevirinizin yapılması demektir.

Çeviri yönetimiyle farklı departmanlarda karşılaşılacak çeviri projelerinde gereksiz zaman kaybı önlenmiş olacak, telefon veya e-posta trafiğine bir son vermiş olacaksınız.

Her çeviriniz olduğunda fiyat ve teslimat tarihine ilişkin onay süreciniz ortadan kalkmış olacak.

Diğer taraftan şirket içerisinde farklı tercüme bürolarına gönderilen çevirilerde tutarsızlık ve terimsel farklılıklarla karşılaşılacağı aşikardır. Çeviri yönetiminin bir artısı da, karşılıklı istişare sonucu hizmeti aldığınız firmanın kurumunuza yönelik hazırladığı terimler sözlüğü sayesinde çeviri ihtiyacınız olduğunda hatalı veya yanlış çeviriyle karşılaşma riskinizin ortadan kalkmasıdır. Aslında çok basit bir sorun gibi görünen terimsel farklılıkların çeviri bitince giderilmesi için harcanan vakit firma bünyesinde verimlilik adına dezavantaj, anlamsız bir iş gücü kaybıdır.

Çözüm Ortağınızı Yaratın: Çevirimvar

Şirket bünyesinde birçok hizmet alımında çalıştığınız diğer firmalar arasına çevirilerinize yönelik bir çözüm ortağı eklemekle, hem şirket içi maliyetleri azaltmış hem de verimliliği arttırarak şirket içerisindeki iş akışının çeviriye duyulan ihtiyaç veya çeviri düzeltmeleri için ayrılan iş gücüyle yavaşlamasını engellemiş olursunuz.

Profesyonel Çeviri Hizmeti Sunduğumuz Alanlardan Bazıları

Hukuk Çevirisi (Sözleşme çevirisi, Mevzuat Çevirisi, Beyanname Çevirisi, Poliçe Çevirisi)

Tıp Çevirisi (Epikriz Raporu Çevirisi, Medikal Ürün Kılavuz Çevirisi, Tıbbi Makale Çevirisi)

Akademik Çeviri (Tez Çevirisi, Yayın Çevirisi, Makale Çevirisi, Ödev Çevirisi, Özet Çevirisi)

Basın ve Medya Çevirisi (Süreli Yayın Çevirisi, Dergi çevirisi, İçerik Çevirisi)

Teknik Çeviri (Kullanım Kılavuzu Çevirisi, Teknik Rapor Çevirisi)

Web Sitesi Çevirisi (Yerelleştirme)

Anında Fiyat Alın
Saniyeler içerisinde tercüme fiyatı alın
Yeminli Çevirmenler
Tercümeleriniz yeminli tercüman ekibimize emanet
7/24 Tercüme Takibi
Çeviri Takip Sistemi ile tercümeniz ne durumda kontrol edin
Üye Olmadan Hizmet
Üye olmanıza gerek olmaksızın tercüme yaptırın

Tercüme Kalite Garantisi

  • Yeminli Tercüman Kadrosu
  • Anında Tercüme Fiyatı
  • Noter Onaylı Tercüme ve Yeminli Çeviri

Sorunuz mu var? Canlı destek üzerinden bize şimdi yazın!

ANINDA FİYAT HESAPLA

Canlı Destek