Green Card (Yeşil Kart) Nedir?

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD), nüfus çeşitliliğini sağlamak amacıyla ABD'ye az göç veren ülkelerin vatandaşlarına her yıl kalıcı göçmen vizesine Green Card denir. Green Card sahibi kişiler, ABD’de kalıcı ikamet ve çalışma hakkına sahiptir.

Green Card (Yeşil Kart) çekilişi, veya diğer adıyla Çeşitlilik Vizesi Programı, Amerikan Kongresi tarafından yapılması zorunlu tutulan bir ABD vizesi alma uygulamasıdır. Her yıl Amerika Birleşik Devletleri’ne az göçmen gönderen ülkelerin vatandaşlarına, rastgele seçim yöntemiyle 55000 göçmen alma şansı sağlamaktadır. Çekilişi kazanan kişilerin Green Card alabilmeleri için gerekli eğitim ve/veya iş koşullarını ve diğer gereklilikleri yerine getirmeleri gerekmektedir.

Green Card Ücreti Ne Kadar?

Green Card çekilişine başvurmak için herhangi bir ücret ödemek gerekmez. Ancak Green Card çekilişini kazandıktan sonra başvuracağınız Çeşitlilik Vizesinin kişi başı 330 ABD doları tutarında bir ödemesi bulunmaktadır.

Ücretsiz Green Card Başvurusu Mümkün Mü?

Tercüme yapılması gereken dosyalarınız mı var?

DOSYA YÜKLE

Evet. Green Card başvurusu ücretsizdir. Sizden başvuru için belirli bir ücret isteyen kişilere itibar etmemenizi öneririz. Green Card başvuruları https://dvprogram.state.gov/ internet adresinden ücretsiz olarak yapılmaktadır.

Green Card Kimler Başvurabilir?

Amerika Birleşik Devletleri'nde Green Card için başvuran kişilerin en az lise veya eşdeğer bir okuldan mezun olmaları, eğer eğitim denkliğini sağlayamıyorlarsa da önceki beş yıl içinde uzmanlık bilgisi ve deneyimi gerektiren bir işte en az iki yıl çalışmış olmaları gerekmektedir. Bu şartlardan en az birini sağlayan kişiler, internet üzerinden ücretsiz bir şekilde Green Card başvurusu yapabilir.

Green Card Çıkması İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

Green Card çekilişine katılmadan önce mutlaka yeterli bilginizin olduğundan emin olun. Başvurularda hata yapan çok sayıdaki kişi, başvuru aşamasında elenip kuraya hak bile kazanamamaktadır. Kuraya katılan kişilerin en sık yaptığı hata yanlış fotoğraf seçimidir, Fotoğraflarınız iki adet rötuşsuz, yaklaşık 5 X 5 cm boyutlarında, beyaz fon önünde çekilmiş renkli biyometrik olmalıdır. Ayrıca, çok fazla sayıda suç kaydınızın olması, gerekli eğitim veya iş deneyimi şartını karşılayamamanız, başvuru sırasında geçersiz pasaport numarası vermeniz veya maddi açıdan yetersiz olmanız gibi durumlarda Green Card hakkınızı kaybedebilirsiniz.

Green Card Başvurusu Nasıl Yapılır?

Green Card çekilişi başvuruları belirtilen kayıt tarihlerinde (Ekim/Kasım) https://dvprogram.state.gov/ internet adresi üzerinden online olarak yapılmaktadır. Green Card çekilişine başvurmak için herhangi bir ücret ödemek gerekmez.

Peki Green Card’a kimler başvurabilir? Amerika Birleşik Devletleri'nde Yeşil Kart için başvuranların en az lise veya eşdeğer bir okuldan mezun olmaları, eğer eğitim denkliğini sağlayamıyorlarsa da önceki beş yıl içinde uzmanlık bilgisi ve deneyimi gerektiren bir işte en az iki yıl çalışmış olmaları gerekmektedir. Bu şartlardan en az birini sağlayan kişiler, internet üzerinden ücretsiz bir şekilde Green Card başvurusu yapabilir.

Green Card çıkması tamamen rastgele seçim yöntemiyle yapılan çekilişe bağlıdır.

Mülakat Günü Hangi Belgeler Gerekir?

Mayıs ayında açıklanan başvuru sonucunda, ikinci adım olarak DV Programına (Çeşitlilik Vizesi) seçilen kişilere bir vize mülakatı randevusu oluşturulur. Mülakat günü, vize alacak kişinin yanında getirmesi zorunlu belgeler şunlardır:

  • • Pasaport. Vize alacak kişiler, ABD’ye seyahat için uygun olan pasaportlarını mülakat günü yanlarında getirmelidirler.
  • • Sağlık raporu. Vize alacak kişilerin, Elçilik tarafından belirlenmiş ve onaylanmış doktorlar tarafından sağlık muayenesinden geçmeleri ve sağlık raporu almaları gerekmektedir. Her başvuru sahibi, kendi adına sağlık raporu almalıdır (Anne, baba, çocuklar, ayrı ayrı).
  • • Çeşitlilik vize ücreti. Çekilişi kazanan kişiler, kişi başı 330 ABD doları tutarındaki vize ücretini Konsolosluk veznesine ödemeleri gerekmektedir.
  • • Diploma / iş deneyimi kanıtlayan belge. Vize alacak kişiler, diplomalarının aslını veya fotokopisini getirmesi gerekmektedir. Eğitim şartını karşılamayan kişiler ise son beş yıldaki çalışma tecrübeleriyle ilgili belgeleri getirmelidirler.
  • • Nüfus kayıt örneği. Çekilişi kazanan kişiler, tüm aile fertlerini içeren Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ibraz etmelidirler. Nüfus kayıt örneklerinin üzerinde Nüfus Müdürlüğü’nün kırmızı renkli damgası olmalıdır.
  • • Evli olan başvuru sahipleri için, evlilik cüzdanı ibraz etmek zorunludur.
  • • Evliliği bitmiş olan başvuru sahiplerinin, evliliklerinin nasıl bittiğini kanıtlaması gerekmektedir. Boşanma ilamının veya eski eşin ölüm kayıt örneğinin aslı ve bir kopyasını ibraz etmek zorunludur. Boşanma ilamının aslı mahkemeden alınmış, üzerinde mahkemenin damgalarının bulundurması gerekmektedir.
  • • Mali belgeler. Göçmenlik ve Vatandaşlık yasası gereği, kamuya maddi yük yaratmamak adına, başvuranın kendine ait banka hesabı hareketlerini (bakiye, para yatırma/çekme) gösteren belge, sahip olunan gayrimenkulleri gösteren belgeler gibi mali geçim belgeleri ibraz edilmesi gerekmektedir. Eğer başvuru sahibi, iş nedeniyle başvurmuşsa işyerinin antetli kağıdına yazılmış noter tasdikli bir yazı göndermesini istemektedir.
  • • Eğer başvuru sahibi herhangi bir suçtan hüküm giymiş ise, mahkeme kayıtlarının asıllarını ve kopyalarını getirmeleri gerekmektedir. İsim değişikliği, evlat edinme gibi diğer işlemlerin belgelerinin asılları ve kopyaları da ibraz edilmelidir.
  • • Yaşlarına bakılmaksızın tüm göçmen vize başvuru sahipleri, iki adet rötuşsuz, yaklaşık 5 X 5 cm boyutlarında, beyaz fon önünde çekilmiş renkli fotoğraf ibraz etmelidirler.

Green Card Başvurusu İçin Hangi Belgelerin Tercümesi Gerekir

Green Card başvurusunda bazı belgelerin bazı durumlarda tercümeleri gerekmektedir. Örneğin, eğer Türkiye doğumlu değilseniz, doğduğunuz ülkeden doğum belgesi almalısınız. Türkiye dışından alınacak doğum belgeleri, yeminli bir tercüman tarafından İngilizceye çevrilmelidir. Türkiye dışında yapılmış evlilik belgelerinim de İngilizceye tercüme edilmesi gerekmektedir. Eğer başvuru sahibi herhangi bir suçtan hüküm giymişse, mahkeme kayıtlarının da tercümesi gerekir. Bunun dışında, İngilizce veya Türkçe olmayan belgeler yeminli bir tercüman tarafından tercüme edilmelidir. Bu tercümeler noter tasdiki gerektirmez.

Green Card başvurularında gerekli olan belgelerin tercümesi, sağlıklı bir vize süreci geçirmeniz için hatasız ve doğru olmalıdır. Çevirimvar sayesinde, çevrimiçi olarak belgelerinizi yükleyebilir, anında fiyat teklifi alabilir ve uzman çevirmen kadrosundan profesyonel bir çeviri hizmetini çok kısa sürede alabilirsiniz.

Anında Fiyat Alın
Saniyeler içerisinde tercüme fiyatı alın
Yeminli Çevirmenler
Tercümeleriniz yeminli tercüman ekibimize emanet
7/24 Tercüme Takibi
Çeviri Takip Sistemi ile tercümeniz ne durumda kontrol edin
Üye Olmadan Hizmet
Üye olmanıza gerek olmaksızın tercüme yaptırın

Tercüme Kalite Garantisi

  • Yeminli Tercüman Kadrosu
  • Anında Tercüme Fiyatı
  • Noter Onaylı Tercüme ve Yeminli Çeviri

Sorunuz mu var? Canlı destek üzerinden bize şimdi yazın!

ANINDA FİYAT HESAPLA

Canlı Destek