Özgeçmiş başvurduğumuz işyeri ile kurduğumuz iletişimde ilk adımdır. Düşündüğünüz zaman tanışma anında ne çok konuşmak, ne de sessiz kalmak doğrudur. Bu noktadan yola çıkarak, sizin adınıza sizi ifade edebilecek olan özgeçmişinizin nasıl olması gerektiği ve bir özgeçmiş hazırlarken nelere dikkat etmeniz gerektiğini sizin için derledik.

Özgeçmişinizi Başvurduğunuz Pozisyona Uygun Hale Getirin

Başvurduğunuz pozisyon için kriterler nelerse, özgeçmişinizde de o hususlara yer verin. Farklı alanlardaki tüm deneyimlerinizi yazmak yerine başvurduğunuz pozisyona yönelik olanları daha detaylı ele alın. Bunları ön plana çıkarınki siz de ön plana çıkasınız.

Kısa Tutun

Özgeçmişinizin amacı karşınızdaki kişiye hayat hikayenizi anlatmak değildir. Şöyle düşünün. Sizin özgeçmişinizin yanı sıra günde belki yüzlerde özgeçmiş inceleyen bir insan kaynakları uzmanını nasıl etkileyebilirsiniz? Kendinizi net bir şekilde ifade ettiğiniz bir özgeçmiş hazırlayın. Özgeçmişinizi en fazla iki sayfayla sınırlı tutun. İş için en doğru aday siz olsanız bile belkide hakkınızda yazanları çok uzun olduğu için kimse okumayacak ve özgeçmişiniz bir kenara kaldırılarak teşekkür cevabı alacaksınız.

Hobilerinizi Şimdilik Unutun

Evet çok iyi bir yüzücü olabilirsiniz, ya da rock müzik dinlemek sizi mutlu edebilir ancak bunları özgeçmişine taşımak spor alanında veya müzik alanında bir başvuru değilse sizi diğer adayların bir adım önüne geçirmeyecektir. Kısacası cvnizden hobiler bölümünü kaldırın.

Fotoğraf ve İletişim Bilgilerinizi Ekleyin

Özgeçmişinizde deneyimleriniz ve eğitim bilgilerinizden önce bulunması gereken en önemli bilgi iletişim bilgilerinizdir. Bu bilgilerin oluşturduğunuz özgeçmişinizde en görünür yerde bulunması ve verdiğiniz iletişim bilgilerinizden ulaşılabilir olmanız gerekmektedir. Aynı zamanda bir fotoğraf karesi sizi birçok adayın önüne geçirecektir. Herhangi bir ayrımcılık olacağından değil, en azından sizin hakkınızda bir görüş sahibi olunabileceği için. Vesikalık bir fotoğraf uygun olacaktır.

Özgeçmişinizde Yazım ve Dilbilgisi Kontrolü Yapmayı Unutmayın

İnsan kaynakları uzmanının eline aldığı zaman içerisinde ufacık bir hata bile gözüne çarpsa hiç şansınız yok demektir. Özgeçmişinizde hata olmadığını, tüm metinde aynı yazı stili kullanıldığını mutlaka kontrol edin. Bir cümlede Arial yazı stili kullanarak 12 punto ile yazdıktan sonra altındaki satırın times news roman ile yazılması ana bir hata sayılır.

İş görüşmenize Hazır mısınız?

Özgeçmişiniz üzerinde biraz düşünün, okuyun ve sindirin. Sonuçta o kısacıkta olsa sizi anlatıyor ve belkide tüm hayatınıza yön verecek işe girme anahtarını elinizde tutuyorsunuz.

Özgeçmişinizi bir kopyasını iş görüşmesine giderken yanınıza almayı unutmayın. Bu sizin iş görüşmesi için hazırlandığınızı, işi ne kadar ciddiye aldığınızı gösterecektir. Yanında elbette derin bir nefes ve görüşmeye hazırsınız.

Özgeçmiş Çevirisi

Uluslararası firmalara yaptığınız başvurularda telp edilmese bile firmanın kullandığı dilde özgeçmiş sunmak size diğer adaylar arasında fark yaratmanızı sağlayacaktır. Bu noktada Çevirimvar profesyonel çeviri hizmetiyle hayatınıza giriyor. Özgeçmişinizin çevirisine ihtiyaç duyduğunuzda Çevirimvar üzerinden özgeçmişine yakışır bir şekilde kaliteli çeviri hizmeti alabilirsiniz.

Anında Fiyat Alın
Saniyeler içerisinde tercüme fiyatı alın
Yeminli Çevirmenler
Tercümeleriniz yeminli tercüman ekibimize emanet
7/24 Tercüme Takibi
Çeviri Takip Sistemi ile tercümeniz ne durumda kontrol edin
Üye Olmadan Hizmet
Üye olmanıza gerek olmaksızın tercüme yaptırın

Tercüme Kalite Garantisi

  • Yeminli Tercüman Kadrosu
  • Anında Tercüme Fiyatı
  • Noter Onaylı Tercüme ve Yeminli Çeviri

Sorunuz mu var? Canlı destek üzerinden bize şimdi yazın!

ANINDA FİYAT HESAPLA

Canlı Destek