İnsanlığın günümüzde bulunduğu noktaya gelebilmesinin en önemli nedeni iletişim ve empati becerisidir. Dünya üzerinde bulunan diğer tüm canlılardan daha gelişmiş bir iletişim sistemine sahibiz. Dünyaca bu noktaya gelmemizi sağlayan ve daha da ilerlememizin anahtarı olan iletişim alanında tercüme şüphesiz büyük bir rol oynamaktadır. Karşımızdaki dünyanın neresinden olursa olsun eksiksiz ve hatasız bir iletişimin yolu tercümeden geçmektedir.

Neden İngilizce Tercüme?

İngilizce dünya üzerinde en çok konuşulan dildir. 1,1 milyar insan tarafından konuşulan İngilizce ile çok geniş bir kitleye hitap etmek mümkün. Ayrıca dünya üzerinde en çok bulunan tercümanlar da İngilizce alanında uzmanlaşmış tercümanlardır. Gerek bireysel iletişimde gerek kitlelere hitap ederken İngilizce tercüme oldukça kullanışlı olacaktır. Hedef kitle belirlenemediyse veya nereden başlanması gerekildiği bilinmiyorsa İngilizce tercüme doğru bir cevaptır.

İngilizce Tercüme Alanları Nelerdir?

İngilizce dili oldukça geniş bir kelime haznesine sahiptir. Her dilde olduğu gibi terimler, spesifik sözcükler ve uzmanlık gerektiren alanları bulunmaktadır. İhtiyaç duyulan alanın belirlenmesi tercüme seçimi ve fiyatlandırması konusunda büyük kolaylık sağlayacaktır.

İngilizce akademik tercüme, genellikle tezlerin ve makalelerin tercüme edildiği alanlardır. Akademik tercüme alanında konu belirlenmeli ve terminolojiye hâkim tercümanlarla çalışılmalıdır.

İngilizce tıbbi tercüme, insan sağlığı ile doğrudan ilişkili olduğu için uzman tercümanlarla çalışılmalıdır. Tıbbi alanda uzmanlaşan İngilizce tercüman tıbbi terimlere hâkim olmalı ve tıp alanındaki gelişmeleri takip etmelidir.

İngilizce hukuki tercüme, hukuk alanında uzmanlaşan tercümanlar tarafından gerçekleştirilmektedir. Hukuki alanda uzmanlaşmış tercüman sadece terminolojiye değil ana dili İngilizce olan ülkelerdeki kanunlara ve bürokratik işleyişlere de hâkim olmalıdır.

İngilizce yeminli tercüme, genellikle kurumlara teslim edilecek belgelerin çevirisinde ihtiyaç duyulmaktadır. Tercümanın yetkinliğinin devlet tarafından onaylandığı tercümanlara yeminli tercüman verilmektedir.

İngilizce son okuma (proofreading), yazımı veya tercümesi tamamlanmış bir dokümanın tekrar okunarak hataların giderilmesine ve uygun formatta yazılmasına denir. Teknik olarak çeviri içermeyen bir alan olsa da dil alanında uzman olan bireylerce yapılması gerektiğinden tercümanlar doğru bir seçim olacaktır.

İngilizce Tercüme Fiyatları Nelere Bağlıdır?

İngilizce tercüme için kesin ve standart bir fiyat vermek mümkün değildir çünkü fiyatın belirlenmesinde çeşitli etkenler bulunmaktadır. Tercüme için bir fiyat belirlenemese de İngilizce tercüme fiyatını etkileyecek etkenler belirtilebilir.

Uzunluk ve kelime sayısı: Kelime sayısı doğrudan tercüme fiyatı ile ilişkidedir. Dosya ne kadar uzarsa tercüme fiyatının da aynı oranda artacağı ön görülebilir.

Tercüme alanı: Gerekli tercümenin alanında uzman tercümanlar tarafınca yapılması gerekebilmektedir. Uzmanlık gerektiren tercümelerde daha yüksek bir fiyat istenebilmektedir. Alanda uzman sayısı azaldıkça tercüme için istenecek fiyat artabilmektedir.

Teslim zamanı: Acil olan dosyaların tercümesinde hızlı İngilizce çeviri talep etmek mümkündür. Ancak hızlı İngilizce çeviri fiyatları normal İngilizce çeviri fiyatlarına kıyasla daha yüksek olabilir.

İngilizce Tercüme Fiyatları Nasıl Hesaplanır?

İngilizce tercüme fiyatlarını hesaplamak için farklı yöntemler mevcuttur ama en kolay yöntem Çevrimvar tercüme bürosu sayfasını ziyaret ederek istenilen dosyayı yüklemek olacaktır. İngilizce tercüme fiyatını tercüme başlamadan öğrenebilmek ve soru işaretinde kalmamak en sağlıklı seçenek olacaktır. Tek yapılması gereken İngilizce tercüme yapılmasını istenilen dosyayı yüklemek ve otomatik olarak İngilizce tercüme ücreti ve tahmini teslimat tarihi belirlenecektir.

Tercüme sektörü her geçen gün önemi artan bir sektördür. Dünya üzerinde en çok konuşulan dil olan İngilizce ile geniş kitlelere ulaşmak ve sağlıklı bir iletişime ulaşmak mümkün. İngilizce tercüme fiyatları her dokümanda farklılık göstereceğinden standart bir İngilizce tercüme fiyatı söylemek çok zor olacaktır.

Anında Fiyat Alın
Saniyeler içerisinde tercüme fiyatı alın
Yeminli Çevirmenler
Tercümeleriniz yeminli tercüman ekibimize emanet
7/24 Tercüme Takibi
Çeviri Takip Sistemi ile tercümeniz ne durumda kontrol edin
Üye Olmadan Hizmet
Üye olmanıza gerek olmaksızın tercüme yaptırın

Tercüme Kalite Garantisi

  • Yeminli Tercüman Kadrosu
  • Anında Tercüme Fiyatı
  • Noter Onaylı Tercüme ve Yeminli Çeviri

Sorunuz mu var? Canlı destek üzerinden bize şimdi yazın!

ANINDA FİYAT HESAPLA

Canlı Destek