Amazon’da nasıl satış yaparım?

Bugün, bilgisayarımız veya telefonumuzdan beğendiğimiz herhangi bir ürünü almak, bir servise ulaşmak çok kolay. Herhangi bir platformda görüp beğendiğiniz, arkadaşınızdan duyduğunuz bir kazağı, elektronik bir aleti veya evinizde değiştirmek istediğiniz kanepeyi satın almanın ne kadar rahat ve kolay olduğunu biliyoruz. Ülkemize girdiğinden beri kullanımı gittikçe popülerleşen Amazon, tüm bu ürünleri bulabileceğiniz bir alışveriş sitesi. Hepimiz Amazon’dan bir şey satın almanın tüm prosedürlerini biliyoruz, peki hiç satış tarafını düşündük mü? Amazonda satış yapmak istiyorsanız, nelere dikkat etmeniz gerektiğini gelin birlikte öğrenelim.

Amazon’da satış yapmak için gereken belgeler nelerdir?

Amazon’da satış yapmak için gereken bazı belgelere ihtiyaç duyduğumuzu belirtmiştik. Güvenilir ve şeffaf bir ortam sağlanması için şartları sağlamayan firmalar Amazon’da satış yapamaz. Öncelikle, Amazon’da satış yapabilmek için kişinin en azından bir şahıs şirketi olması gerekir. Bu nedenle geçerli bir şirket numarası, Türkiye vergi numarası, ulaşılabilir e-mail hesabı, banka hesabı ve kredi kartına ihtiyaç duyulur. Ardından, kişi satıcı hesabı açması gerekir. Bu adımın tamamlanması için:

- Kullanılabilir ve süresi dolmamış bir kredi kartı
- Geçerli ve ülke kodu ile yazılan telefon numarası
- Firma kayıt bilgileri (işletme bilgisi, işletme türü, şirket sicil numarası, şirket vergi numarası gibi) ve kayıtlı iş adresi

İlk başta tamamlanması gereken adımlardır.

Ek olarak satıcının; doğum yeri ve tarihi, kimlik bilgileri ve geçerli bir cep telefonu olması gerekmektedir. Son olarak satıcının bir banka hesabı olmalı ve bu bilgileri satıcı hesabına girmelidir.

Amazon uluslararası bir e-ticaret sitesi olduğu için ortak kullanılan dil İngilizcedir. Dolayısıyla, yukarda bahsedilen belgelerin İngilizce tercümesi profesyonel bir şekilde yapılmalıdır. Bu adımlar tamamlandıktan sonra satıcı kişi hesabına isim ve şifre şeklinde yazılan bölümden giriş yapıp daha sonra ürününü tanıtıp satmaya başlayabilir.

Tercüme yapılması gereken dosyalarınız mı var?

DOSYA YÜKLE

Amazon’da Satış Yapmak

Amazon herkes tarafından bilinen bir e-ticaret sitesidir. Genellikle kitap, dergi, elektronik ürün gibi ürünleri satın almak için kullanılan Amazon’da nasıl satış yapıldığı ve bu satışların nasıl başarıya ulaştığı oldukça önemlidir.

Öncelikle, Amazon’da nasıl satış yapılır, satış yapmanın prosedürleri nelerdir, buna değinelim. Amazonda satış yapmak, temelde birkaç önemli adımı içerir: https://sellercentral.amazon.com.tr/ üzerinden bir hesap açmanız gerekir. Satış yapmak için gerekli olan belge ve bilgileri paylaşın, satacağınız ürünü listeleyin ve satışa başlayın, sonrasında ise ürününüzü müşteriye gönderip paranızı alın.

Amazon’da Satış Yapmak İçin Ne Kadar Para Gerekir?

Amazon’da satış yapmak için iki çeşit ücret ödemesi gerekmektedir: Aylık üyelik bedeli ve satış hizmet bedeli. Profesyonel satış yapabilmek için açılan Amazon üyeliğinin bedeli 99 TL + KDV’dir. Satış hizmet bedeli ise toplam satış (müşteri tarafından ödenen toplam tutar) fiyatı üzerinden hesaplanır.

Amazon’da Kimler Satış Yapabilir?

Amazon’da satış yapabilmek için şahıs şirketi kurmanız gerekmektedir. Şahıs şirketine ek olarak, Türkiye vergi numaranızı, vergi numaranızı, vergi levhası, mersis numarası, işletmenizin türü, kimlik bilgileriniz ve banka bilgilerinizi sunmanız gerekmektedir.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Tabii ki, Amazon’da satış yapmak bu kadar kolay değildir. Ürününüzü satmak, pazarlamak ve reklamını yapmak için satacağınız ürünü iyi seçmeniz gerekmektedir. Amazon’da en çok hangi ürünler satılır, hangi ürünlere ihtiyaç vardır gibi soruların cevaplarını bulmanız ve ürün seçiminizi bu yönde yapmanız gerekir.

Ürününüzü seçmeden önce, iyi bir araştırma yapmanız gerekmektedir. Bunun için Amazon reklamları iyi bir seçenek olabilir. Aklınızdaki kategoriyi araştırdığınızca diğer satıcıların tanıttığı ürünlere bakabilirsiniz. Bunun yanı sıra, MerchantWord gibi anahtar kelime araştırmacısı yazılımlar kullanabilirsiniz. Bu programların temel amacı, size çevrimiçi olarak sıkça aranan ögeleri göstermektir.

Ürününüzü seçtikten sonra, onu pazarlamalısınız. Hepimiz internet üzerinde alışveriş yapıyoruz, alacağımız ürünün kalitesi ve satışçının güvenilirliği gibi konularda hepimiz çok hassasız, şüphesiz. Siz de kendinizi alıcı yerine koyarak, ürününüze dışarıdan baktığınızda ne kadar güvenilir olduğunu tartmalısınız. Bunun da en önemli yolu ürününüzün açıklaması. Ürününüzün mümkün olduğunca çok görselini koyun ve açıklamayı olabildiğince detaylı yazmaya çalışın. Alıcıların tüm detayları okuması ve ürüne dair birden fazla görsel görmesi, onların güvenini arttıracaktır.

Amazon’a Kaydolmak İçin Hangi Belgelerin Çevirisi Gereklidir?

Şöyle bir senaryo düşünelim: Amazon’da satış yapmak için tüm adımları gerçekleştirdiniz, yurtiçinde güvenilir bir satışçı seviyesine ulaştınız ve iyi bir gelir elde ettiniz. Ancak gelirinizi arttırmak veya ürününüzü yurtdışına da pazarlamak istiyorsunuz. Amazon’da bunu yapmak çok kolay, yurtiçinde açtığınız hesabı yurtdışında da kullanabiliyorsunuz. Yurtiçinde satış yapmanız için önemli olan adımlar yurtdışında satış yapmak için de gereklidir.

Yeni bir Amazon Pazar yerine girerken, dikkat etmeniz en önemli husus ise satışı yerel dilde yapacak olmanızdır. Eğer yerel dilde bir yetkinliğiniz yoksa, Amazon’un yapay zekayla oluşturduğu Seller Central Dil Değiştirici kullanabilirsiniz. Ancak bu uygulama yalnızca işlerinizi yürütmenize olanak sağlar. Ürününüzün açıklaması ise o yerel dilde olmalıdır.

Amazon tarafından profesyonel satış üyeliği açarken istenecek banka bilgileri, kredi kartı ekstreleri, firma bilgileri, pasaport, kimlik gibi bazı belgelerin çevirisi gerekmektedir. Amazon mağaza başvuru belgelerinin tercümesi için Çevirimvar üzerinden anında fiyat teklifi alabilirsiniz.

Anında Fiyat Alın
Saniyeler içerisinde tercüme fiyatı alın
Yeminli Çevirmenler
Tercümeleriniz yeminli tercüman ekibimize emanet
7/24 Tercüme Takibi
Çeviri Takip Sistemi ile tercümeniz ne durumda kontrol edin
Üye Olmadan Hizmet
Üye olmanıza gerek olmaksızın tercüme yaptırın

Tercüme Kalite Garantisi

  • Yeminli Tercüman Kadrosu
  • Anında Tercüme Fiyatı
  • Noter Onaylı Tercüme ve Yeminli Çeviri

Sorunuz mu var? Canlı destek üzerinden bize şimdi yazın!

ANINDA FİYAT HESAPLA

Canlı Destek