Yurtdışında nasıl çalışılır?

Yurtdışında çalışmak kendini kariyerinde ileriye taşımak isteyen çalışanlar için oldukça önemli bir fırsattır. Çalışanlar daha iyi iş imkanları, maaş beklentisi, yaşam düzeyinin artması ve gelecekleri için kariyerlerini yurtdışında sürdürmeyi talep edebilirler. Yurtdışında iş arayışı ve ardından işe girerek orada hayatını devam ettirebilmek için bu sürece başlamadan önce bilinmesi gereken birkaç önemli unsur vardır. Bu unsurlara dikkat edilerek ilerlendiği sürece yurtdışında iş bulabilmek sorunsuz ilerleyebilecektir. Bu süreç içerisinde sizlere hem iş bulma, kabulü ve konsolosluklarda sürecin ilerleyebilmesi için yardımcı olabilecek firmalar vardır. Danışmanlık firmalarının yardımı ile süreci kolaylaştırabilir, yurt dışına taşınma konusunda gereken evrakların tercümesi ve ardından onaylanması ihtiyacının doğduğu noktalarda ise Çevirimvar Tercüme Bürosu gibi alanında uzman tercüme şirketlerinden destek alabilirsiniz.

Yurt dışında çalışmak için nereye başvurmalıyım?

Öncelikle yurtdışında çalışmak ve iş bulabilmek için kendi alanınızda istihdam sağlayan şirketlerin LinkedIn hesaplarından, internet sitelerinden ve yurtdışında iş ilanı açan siteler üzerinden bilgi sahibi olarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Kendi çalıştığınız firmanızın yurtdışında şubesi ya da ilgili olduğu bir firma var ise ilgili kişilerle görüşüp talebinizi dile getirebilirsiniz. Bu firmalara direkt olarak başvurmanın yanı sıra, yurtdışında çalışmak isteyen insanlara yardımcı olan danışmanlık hizmeti sağlayan firmalar mevcuttur. Bu firmaların yardımı ile sürecinizi başlatabilirsiniz. Belli bir yaşın altında iseniz, özellikle üniversite öğrencileri tarafından rağbet gören gönüllülük esasına dayalı projeleri araştırarak bunlarda yer alabilir, daha sonrasında kariyerinizi de aynı şirketlere ve orada tanıştığınız insanlar sayesinde ilerletebilirsiniz. Burada hem kariyeriniz için önemli bir adım atmış olacak, hem de dilinizi de geliştirmiş olacaksınız.

Yurtdışında iş bulmak için ne yapmalı?

Yurtdışında iş bulma sürecinizi başlatmadan önce, önemli olan unsur güçlü bir özgeçmişinizin olmasıdır. Özgeçmişinizde eğitiminiz ve kariyer basamaklarınız açıkça listelenmiş olmalıdır. Özgeçmişinizi hazırlamadan önce farklı ülkeler farklı formatlarda özgeçmiş kabul edebileceğinden dolayı gideceğiniz ülkede neyin geçerli olduğunu öğrenerek o şekilde hazırlamak en iyisi olacaktır. Farklı alanlarda çalışan farklı firmalara birden fazla iş başvurusu yapacak iseniz her firmaya özel özgeçmişler hazırlanması gerekmektedir. O firmanın taleplerine yönelik bir özgeçmiş hazırlaman, diğer adaylar arasından sıyrılmak konusunda yardımcı olacaktır. Özgeçmişinizi hazırladıktan sonra, kendi dilinizde hazırlanan bu dosyanızı yurtdışı firmalarına o dilde vermemenizi önermekteyiz. Başvurduğunuz iş ilanı hangi dildeyse ve o firma o ülkede hangi dili kullanıyorsa, özgeçmişiniz o şekilde hazırlanmalıdır. Farklı dillerde farklı özgeçmişler hazırlamak zaman alıcı bir durum olabileceği için, bu durumunda da tercüme bürolarının desteğinin alınması mantıklı bir adım olacaktır. Tercüme bürolarının uzman kadroları ile tercümesini gerçekleştirdiği özgeçmişler ile işveren tarafından işe alınma süreci daha da kolaylaşacaktır.

Özgeçmiş hazırlanmasının ve bu evrakların ilgili olduğunuz firmalara iletilmesinin ardından, pozitif bir geri dönüş duyulması istenen bir şeydir. Bu durumda çalışanın işe girişinden önce gideceği ülke için bir çalışma vizesi alması gerekmektedir. Turist vizesi ile başka bir ülkeye taşınarak çalışmak mümkün olmamaktadır. Çalışma vizesinin alınması için de belli başlı bür süreç mevcuttur. Başvurduğunuz firma sizi işe aldıktan sonra, o firmada çalışan olduğunuzu gösteren bir belge ya da davetiye mektubu alınması gerekmektedir. Firmalar bu belgeleri sağlamaktadır. Herhangi bir belge olmadan çalışma vizesi verilmemektedir.

Bunların yanı sıra pasaportunuz, kimlik kartınız gibi yurtdışına çıkışınız için her halükârda gerekli belgelerinizin mevcut ve geçerlilik tarihinin geçmemiş olması gerekmektedir.

Bazı durumlarda bu belirtilen evrakların gideceğiniz ülkenin konsolosluğu ya da çalışacağınız firma tarafından orada kullanılan resmi dile tercümesi talep edilmektedir. Bu durumda da Çevirimvar olarak tüm belgeleriniz için tercüme ve noter onayı hizmeti sunmaktayız.

Tercüme yapılması gereken dosyalarınız mı var?

DOSYA YÜKLE

Çalışma izni nasıl alınır?

Yurtdışına iş sahibi olduktan sonra oraya çalışmak için gidebilme adına çalışma izni alınmalıdır. Çalışma izni almak konsolosluk tarafından belirtilen şartlar ve prosedürlere uyulduğu takdirde kolayca alınabilmektedir. Turist vizesi ile yurtdışına yerleşip çalışmak, orada bir hayat kurmak mümkün değildir. Bunun yanı sıra, yurtdışında çalışacağınız firmanın çalışanlarına tanıdığı çalışan haklarından yararlanabilmek için çalışma izni mutlaka alınmalıdır.

Çalışma izninin alınabilmesi için en önemli kural öncelikle çalışacak firmadan personel olduğunu belirten bir belge ya da davetiye yazısı sağlanmasıdır. Ancak bunun ardından çalışma izni için başvuru sağlanabilir. Bireysel bir şekilde herhangi bir firmadan kabul almadan önce çalışma izni başvurusu yapılmamaktadır. Çalışma izni için işe kabul alınmalıdır. Firmadan kabul alındıktan sonra gönderilen belgelerle çalışma izni alma süreci başlayacaktır. Çalışma izni her ülkeden ülkeye farklılık gösteren sürelerde çıkmaktadır. Çalışanın bu konuda planlamayı iyi yapması gerekmektedir. Çalışma izni verildikten sonra ise çalışanın taşınacağı ülkeye vize için başvuru yapılmalıdır. Vizenin çıkmasının ardından ise oturum izni başvuruları yapılmaktadır. Tüm bu süreçlerin başında en önemli olan husus çalışma izninin alınmasıdır. Çalışma izni yalnızca çalışacağınız firmanın çalışana sağlayacağı belgeden ibaret değildir. Bunun yanı sıra çalışma izni alınması gereken evraklar mevcuttur. Bazı evraklar ülkeden ülkeye değişebilse de bu evraklar içerisinde en önemli olanlar şunlardır;

  • • İşveren ve yabancı tarafından imzalanmış iş sözleşmesi
  • • Pasaport
  • • Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesi sureti

Türkiye’de yabancıların çalışma izni alabilmesi için belirtilen evraklar, yukarıdaki evraklara ek olarak yabancının başvurduğu firmanın Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi ve faaliyet raporudur.

Yurtdışında çalışmak için hangi belgelerin tercümesine ihtiyaç duyulmaktadır?

Çalışma izni alınması için gerekli evrakların yeminli tercüman ya da noter tasdikli/apostilli versiyonları bir tercüme bürosu yardımı ile sağlanıp teslim edilmelidir. Tercümesinin ardından noter onayı ve talep olması durumunda apostil işlemi yapılmış evraklarınızın hızlı bir şekilde uzman tercümanlar tarafından tercümesinin yapılıp noter ve apostil işlemlerinin alanında deneyimli bir tercüme bürosu tarafından sorunsuz bir şekilde sürecinize devam edilmesini sağlamak için tercüme bürolarından destek alabilirsiniz. Çevirimvar olarak yeminli tercümanlarımız ile birlikte noter onayı ve apostil işlemleri konusunda destek olabilmekteyiz.

Anında Fiyat Alın
Saniyeler içerisinde tercüme fiyatı alın
Yeminli Çevirmenler
Tercümeleriniz yeminli tercüman ekibimize emanet
7/24 Tercüme Takibi
Çeviri Takip Sistemi ile tercümeniz ne durumda kontrol edin
Üye Olmadan Hizmet
Üye olmanıza gerek olmaksızın tercüme yaptırın

Tercüme Kalite Garantisi

  • Yeminli Tercüman Kadrosu
  • Anında Tercüme Fiyatı
  • Noter Onaylı Tercüme ve Yeminli Çeviri

Sorunuz mu var? Canlı destek üzerinden bize şimdi yazın!

ANINDA FİYAT HESAPLA

ISO Belgesi

Türkiye'nin İlk ve Tek ISO Sertifikalı Online Tercüme Bürosu

Canlı Destek