LLM kısaca hukuk yüksek lisans anlamına gelmekle birlikte Latince “Legum Magister” ve İngilizce “Master of Laws” şeklinde isimlendirilmektedir. Özellikle son yıllarda hukuk fakültesi mezunlarının oldukça rekabet dolu hukuk camiasında fark yaratabilmek adına hukuk yüksek lisans yaptıkları bir gerçektir. LLM programı da bu kişilere yardımcı olabilmek adına ana hatları ile yasal çeviri teorisini ve hukuk eğitimini kombinleyerek, tercümanlara, avukatlara ve belki de akademik disiplin hedefleyen kişiler için yeni bir soluk olmayı hedeflemektedir. Yeni olan her şeye oluğu gibi oldukça taze olan bu programa karşı önyargı beslenmesi oldukça olağan bir durumdur. Fakat hukuk çevirisinde LLM derecesi, Londra Üniversitesi tarafınan üstlenilen ve Senato Binası’nda gerçekleşen bir tören ile İleri Hukuk Araştırmaları Enstitüsü ve Modern Diller Enstitüsi tarafından ortaklaşa verilmektedir. Bu sebepten, LLM programı kalite ve profesyonellik açısından kurumsal yerler tarafınan onanmış durumdadır.

Gelin birlikte programın içeriğine biraz göz atalım. Ciddi ve kaliteli bir program sunan LLM programı kişileri eğitirken sistematik ve akılcı bir takvim belirleyerek, gerçek anlamda kaliteli mezunlar vermektedir. Genel hatları ile farklı modüller ve dersler sunan LLM programında, her modül, final notunun %10’una denk gelmektedir ve bitirme tezi final notunun %40’ına denk gelmektedir. Ek olarak, denemeler ve projeler de içeren LLM programı, kişileri farklı konseptlerde eğitmektedir.

Uzaktan eğitimin mümkün olabildiği LLM programı, lokasyon açısından gelme zorunluluğu sunmadığı için uzaktan eğitim ile daha çok kişiye ulaşabilmektedir. Zorunlu ve seçmeli dersler sunan LLM programı dahilinde Araştırma Metodları Eğitimi ve Genel Hukuka Giriş gibi dersler zorunlu iken Yasal Taslak ve Karşılaştırılmalı Yasal Çalışmalar dersleri kişilere opsiyon olarak sunulmaktadır.

Tüm bunların ışığında, LLM programının yoğun ve kaliteli olduğu görülmektedir. Özellikle de hukuk ve çeviri alanlarına da ilgisi olan kişiler için rasyonel bir seçenek olabilecek LLM programı şimdiden birçok kişinin dikkatini çekmiş durumdadır. Gelecekte çok daha yaygın olması ve hızla ilerlemesi tahmin edilemez olmayan LLM programı, kariyer açısınan kişilere yeni bir renk olacaktır.

Anında Fiyat Alın
Saniyeler içerisinde tercüme fiyatı alın
Yeminli Çevirmenler
Tercümeleriniz yeminli tercüman ekibimize emanet
7/24 Tercüme Takibi
Çeviri Takip Sistemi ile tercümeniz ne durumda kontrol edin
Üye Olmadan Hizmet
Üye olmanıza gerek olmaksızın tercüme yaptırın

Tercüme Kalite Garantisi

  • Yeminli Tercüman Kadrosu
  • Anında Tercüme Fiyatı
  • Noter Onaylı Tercüme ve Yeminli Çeviri

Sorunuz mu var? Canlı destek üzerinden bize şimdi yazın!

ANINDA FİYAT HESAPLA

Canlı Destek