CAT Tools (Computer-aided translation tools) olarak da bilinen ve Türkçede BDÇ araçları olarak kısaltılan bilgisayar destekli çeviri araçları günümüz çevirmenlerinin kahramanı olarak görülebilir. Birçok farklı alana yayılmış daha komplike dosyaların çevirisinde yardımımıza koşan bu araçlar hem daha hızlı olmamızı hem de daha az hata yapmamızı sağlıyor. Bu sebeple de çeviri büroları, şirketler, serbest çevirmenler, kısaca çeviriyle ilgilenen herkes tarafından oldukça yaygın olarak kullanılıyor ve hepimize büyük bir kolaylık sağlıyorlar. Gelelim en sık kullanılan bilgisayar destekli çeviri araçlarına:

Tercüme yapılması gereken dosyalarınız mı var?

DOSYA YÜKLE

SDL Trados Studio

SDL Trados çevirmenlerin ve büroların en çok tercih ettiği bilgisayar destekli çeviri araçlarından biridir. Terminolojj ekleyebilir, düzenleyebilir, projeler açıp çeviri belleği oluşturabilirsiniz. Çevrimdışı da kullanabileceğiniz bir masaüstü yazılımına sahiptir.

Smartcat

Çevirilerinizi rahatça tamamlayıp teslim edebileceğiniz hatta iş bile bulabileceğiniz bir web tabanlı BDÇ aracıdır. Ayrıca masaüstü uygulaması bulunmaz. Projelerinizi birkaç çevirmen arasında paylaştırabilirsiniz. Açtığınız projeleri kolaylıkla yönetebilirsiniz ve sahip olduğu dilsel varlıklar sayesinde profesyonel ve hızlı bir şekilde hizmet sağlayabilirsiniz.

Memsource

Yine web destekli çeviri programlarından biridir. Birçok dosya formatını destekler. Smartcat ile arayüz açısından büyük benzerlikleri vardır. Ücretsiz kullanım sunması dolayısıyla çevirmenlik okuyan öğrenciler tarafından da tercih edilir.

memoQ

Tradosla gösterdiği benzerlik sebebiyle rakibi olarak görülebilir. Çeviri belleğine daha önceden yapılmış çevirilerdeki terimleri kaydederek tekrar karşılaşma durumunda alternatif olarak sunması en büyük avantajlarındandır. Profesyonel tercümanlar tarafından yaygın bir şekilde tercih edilir.

MateCat

Ücretsiz kullanımı sebebiyle öğrenciler tarafından tercih edilebilir. Cümleleri segmentler şeklinde ayırmasıyla görsel olarak çeviri için büyük kolaylık sağlar. İnternetten çektiği alternatif çeviri örneklerini göstermesi de çevirinize büyük katkı sağlayabilir. Smartcat ve Memsource ile kullanım açısından benzerlik gösterir. Birçok dosya formatını destekler. Yalnızca Chrome ve Microsoft Edge üzerinde desteklenir.

Çevirmenlere Sağladıkları Avantajlar Nelerdir

Zamanla yarıştığımız günümüz dünyasında bizi hızlandıracak bu araçları kullanmak büyük avantajlar sağlar. Gelen siparişleri farklı projelere ayırarak BDÇ araçları üzerine yüklediğimizde bu dosyalar kendi özel belleklerini oluşturur ve yüklenen her yeni dosyada çıkan benzerlik oranları ortak terimler gösterilerek tekrar araştırma yapma zahmetinden korunmuş oluruz. Dosyayı tedarikçiler arasında bölerek birden fazla tercümanın aynı anda çalışmasını sağlayıp zamandan kazanabilirsiniz. Çeviriler otomatik kaydedildiği için sayfa kapanması ya da çıkan başka herhangi bir sorunda çevirinizi kaybetmezsiniz, kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Cümlelerin segmentlere ayrılarak kaynak ve erek cümle yan yana gösterildiği için takip etmeniz ve sonrasındaki kontrol süreciniz daha kolay olur. Aynı dosya içerisinde tekrar eden ifadeler veya cümleleri tekrar çevirmek zorunda kalmazsınız. Benzerlik oranına bağlı olarak otomatik onaylanır. Farklıkları da yanda göreceğinizden sadece o kısımları değiştirerek ekstra zahmete girmemiş olursunuz. Kısayolları sayesinde tek tek aramadan onaylanmamış segmentlere gidebilir, istediğiniz segment numarasını yazarak ona ulaşabilir ve özel sembollere ulaşıp ekleyebilirsiniz. Sağladığı bütün bu avantajlar sayesinde daha profesyonel bir tercüme hizmeti verebilirsiniz.

Anında Fiyat Alın
Saniyeler içerisinde tercüme fiyatı alın
Yeminli Çevirmenler
Tercümeleriniz yeminli tercüman ekibimize emanet
7/24 Tercüme Takibi
Çeviri Takip Sistemi ile tercümeniz ne durumda kontrol edin
Üye Olmadan Hizmet
Üye olmanıza gerek olmaksızın tercüme yaptırın

Tercüme Kalite Garantisi

  • Yeminli Tercüman Kadrosu
  • Anında Tercüme Fiyatı
  • Noter Onaylı Tercüme ve Yeminli Çeviri

Sorunuz mu var? Canlı destek üzerinden bize şimdi yazın!

ANINDA FİYAT HESAPLA

Canlı Destek